Dakrenovatie Alkmaar

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Alkmaar kunt u bij Extremera Dakwerken terecht voor iedere dakrenovatieklus. U kunt direct contact met ons opnemen via 085 - 106 13 91 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Alkmaar

Een goed onderhouden dak zorgt voor een hogere waarde van uw huis en een lagere energierekening. Een dak kan slijtage vertonen door vorst, sneeuw, felle zon, harde wind of zware regenval. Dit kan leiden tot beschadigingen die kunnen variëren in ernst. Denk hierbij aan kleine dingen als barstjes of scheuren, maar ook aan grotere dingen als doorzakking van de dakconstructie.

We spreken van dakrenovatie als het dak wordt vernieuwd, in plaats van alleen gerepareerd. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het dak energiebesparender of waterafstotend wordt gemaakt. Renovatie is niet altijd noodzakelijk, soms is een reparatie voldoende. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Alkmaar

Kleine beschadigingen kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot hoge onkosten. Dakrenovatie is een manier om dergelijke situaties en onkosten te voorkomen. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Extremera Dakwerken kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. Het is raadzaam om dit minstens eens in de twee jaar te laten doen. Het hele dak wordt dan onderzocht; er wordt bijvoorbeeld gekeken naar lekkagerisicio’s en beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Alkmaar

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld veel voordeliger dan dakpannen, en het renoveren van een schuin dak kost veel meer tijd dan het renoveren van een plat dak. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak zo’n 1000 tot 1600 euro. Voor een schuin dak liggen die bedragen tussen de 4000 en 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u voor dakrenovatie willen gaan, kunt u een aantal dingen meenemen in uw overweging. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om het tegelijkertijd met andere dakwerkzaamheden te doen. U zou bijvoorbeeld van de gelegeneheid gebruik kunnen maken om zonnepanelen of dakisolatie te laten plaatsen.

Daarnaast kunt u erop letten dat er geen warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen. Laat u verzekeren van een goede luchtdichtheid van het dak. Ook kunt u zich afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval kunt u het beste voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot is het soms, zeker bij zwaardere ingrepen, handig om niet alleen een dakdekker maar ook een architect in te schakelen. U kunt dit altijd even met uw dakdekker overleggen.

Contact met Extremera Dakwerken voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Extremera Dakwerken bieden we professionele resultaten en snelle service tegen een scherp tarief. Onze dakdekkers leveren passend advies. We informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw dak. We kunnen dan eventueel gelijk meedenken over het combineren van de dakrenovatie met andere werkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Alkmaar kunt u bij Extremera Dakwerken terecht voor iedere dakrenovatieklus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 13 91 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.