Teamfoto Extremera Dakwerken
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Haarlem
Waarom het lente seizoen ideaal is voor dakonderhoud Redactie, 26 maart 2024
Dakgoot repareren in Alkmaar? Neem contact op met Extremera Dakwerken.
Voor verouderde systemen bieden wij passende oplossingen met duurzame materialen en professionele installatie.

Een dak moet bestand zijn tegen regen, storm en sneeuw. Het dak ondervindt gedurende het jaar diverse weersomstandigheden. Het is verstandig om uw dak af en toe te laten checken en onderhouden.

Op welk moment moet u dit plannen?Waarom is het verstandig om het dak regelmatig te laten controleren?Deze tekst belicht de noodzaak van regelmatig dakonderhoud en wanneer dit het beste kan plaatsvinden.

Waarom is het belangrijk om uw dak te blijven onderhouden?

Nederland wordt gedurende het jaar getroffen door allerlei hevige weertypes. Het dak wordt beïnvloed door meerdere extreme weertypes, zoals harde wind, strenge vorst en hoge zomerse temperaturen. Zo kunnen er bijvoorbeeld lekkages ontstaan. Dit kan voorkomen worden door uw dak op tijd te onderhouden.

Bij platte daken is dit van nog groter belang dan bij hellende daken, omdat ze gevoeliger zijn voor vormen van neerslag. Als u uw dak regelmatig onderhoudt, minstens eenmaal per jaar met een mogelijke extra inspectie, bent u er vroeg bij als er schade optreedt. Dit biedt de mogelijkheid om kleine scheuren in de dakbedekking, verzakkingen of beginnende lekkages gemakkelijk te herstellen of volledig te vermijden.

De aangewezen periode voor onderhoud

Het plegen van dakonderhoud is niet altijd mogelijk onder alle omstandigheden. Veel mensen stellen het onderhoud uit totdat het weer aangenaam is, maar vanwege de onvoorspelbare zomerstormen en hoge temperaturen is dit niet altijd een alternatief. Alleen wanneer het juiste weer aanwezig is, is het veilig om het dak te betreden.

Het voorjaar is de ultieme gelegenheid om dit uit te voeren. Meestal is het kalm weer met weinig wind en regen. Ook zijn de temperaturen doorgaans niet extreem hoog en is er minder uv-straling dan tijdens de zomermaanden. Dit creëert ideale omstandigheden voor een inspectie of onderhoud aan uw dak.

Het laten inspecteren en onderhouden van uw dak in de lente draagt bij aan het voorkomen van problemen in de herfst en winter. Het vinden van een beschikbare dakdekker kan lastig zijn vanwege de drukte rond deze periodes. Om problemen in de toekomst te voorkomen, is het aan te raden om tijdig onderhoud uit te laten voeren.

Het belang van goed dakonderhoud in het voorjaar uitgelegd

Er zijn talloze manieren om dakonderhoud te verrichten. Denk aan het reinigen van het dak of het herstellen van beschadigde dakbedekking. Heeft u interesse in een dakinspectie, dakonderhoud of heeft u andere vragen? Wij begeleiden u graag!Heeft u vragen? Aarzel niet om Extremera Dakwerken te bellen via 023 205 3519. Wij helpen u graag verder.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 023 205 3519

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Extremera Dakwerken

Wij leveren alle producten en diensten die nodig zijn om uw huis droog te houden. Wij onderscheiden ons door de diversiteit aan specialismen of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie van hellende of platte daken. Wij zijn zeer gedreven in het bieden van advies en het meedenken over dak toepassingen. Ook onderhoud van uw dak is van essentieel belang daarom werkt dakdekkersbedrijf Extremera met vaste scherpe prijzen voor onze all-in onderhoudsovereenkomsten. 
Wij zijn werkzaam in een groot deel van Nederland. Onze dakdekkers werken snel en vakkundig tegen een eerlijke prijs en een perfecte service! Vanuit onze vestiging voeren we onze werkzaamheden voor u uit. Of u nu een nieuw dak wenst, een plat dak wilt renoveren, een pannendak wilt laten repareren, op zoek bent naar een goede isolatie van uw dak, een nieuwe schoorsteen of schoorsteenrenovatie wenst, snel hulp nodig heeft door een daklekkage of heftige storm wij doen het allemaal. Goed en tegen een meer dan scherp tarief! Naast platte en pannendaken kunt u bij ons ook terecht dakonderhoud.